Stadsluifels

zonneschermHoe heerlijk om buiten te kunnen zitten op uw balkon, (dak)terras of in uw tuin of serre! Helaas staat het klimaat het vaak niet toe. Met een luifel op maat kunt u het buitenseizoen verlengen, de functionaliteit van de ruimte verbeteren en uw privacy vergroten.

De meest functionele vorm voor een luifel is een vierkant of rechthoek, maar wij kunnen iedere andere gewenste vorm maken. Wanneer de ruimte die de luifel moet overspannen groot is kan het beter zijn om de luifel uit meerdere stukken te vervaardigen, zodat de krachten die op de luifel komen te staan beter te verdelen zijn.
De ringen stikken wij bij voorkeur vast, omdat dit vele malen sterker is dan het inslaan van ringen. Als er een of meer nokken in de luifel komen, worden deze gefestonneerd met een lederen versterkingsstuk aan de onderkant.

Standaard gebruiken wij katoen (180 gr/m2) of ripstop nylon (80 gr/m2). Uiteraard kunnen wij in overleg ook andere materialen gebruiken, zoals bisonyl, PVC of Weathermax.

Onderstaande luifels zijn slechts enkele voorbeelden van door Tatteljee ontworpen en geproduceerde stadsluifels.

Luifel tuin WeathermaxEen duurzame oplossing tussen sauna en muur. Tegen regen en voor privacy, zonder het te donker te maken. Gemaakt van Weathermax textiel.luifel baarsjes1Luifel boven balkon zonder vaste constructie. Aangezien er in de stad geen vaste constructies geplaatst mogen worden zonder vergunning, hier een voorbeeld van een stadsluifel met een losse constructie.
De hele constructie is te verwijderen in 20 minuten.

luifel baarsjes2luifel baarsjes3

 

 

 

 

luifel baarsjes4luifel baarsjes5luifel baarsjes6luifel baarsjes7

 

 

 

 

meditatie
Katoenen luifel voor medItatieplaats
balkonluifel
Balkonluifel van
Weathermax textiel

 

Serreluifel binnenkant
Serreluifel binnenkant
van bisonyl en PVC
Serreluifel buitenkant
Serreluifel buitenkant,
van bisonyl en PVC

 

 

 

 

 

 

 

parasol

sl