Doekreparatie

scheur grootDoek, gaas en raam kan scheuren. De oorzaak kan een 'ongeluk' geweest zijn, zoals een doorboring met een puntig voorwerp of een hongerige muis, maar ook het gevolg van intensief en/of langdurig gebruik. Afhankelijk van de oorzaak kan Tatteljee het gat repareren of (een muis schadegedeelte van) het doek vervangen.
Tatteljee maakt ook losse daken en delen, eventueel gebaseerd op de oude tent.

scheurtest voorWanneer er een scheur ontstaat in uw tentdak is het onze ervaring dat in ± 40% van de gevallen het tentdoek gaar is. Door invloed van UV licht wordt uw dak kwetsbaar. Het eerste teken is een sterke verkleuring van het tentdoek. Wij testen dit door parallel aan de bestaande scheur nog een scheur te maken.

scheurtest naGaat dit gemakkelijk, dan is het dak op. Moet je hard trekken aan de stof om een scheur te maken, dan kan de tent nog een jaartje mee. Neem dan wel voor de zekerheid tape en plastiek mee. 
 
Het onderstaande filmpje geeft duidelijk aan dat het tentnylon op is. Deze test doen wij ook met katoen.
https://www.youtube.com/watch?v=N4P8T0jPsIo&feature=youtu.be

 

Aanpassingen
Naast reparaties worden we regelmatig gevraagd aanpassingen aan bestaande producten te maken. Voorbeelden daarvan zijn extra ventilatiegaten van gaas en dakramen voor meer daglicht. 

gaas1dakramen binnen