slaapzak 2pSlapen op Maat

Na een actieve dag buiten is een goede nachtrust belangrijk en een goede slaapzak is daarbij onmisbaar. Een slaapzak moet aan uw lichaam en persoonlijke eisen voldoen. Een te dikke, te lange of te uitgebreide slaapzak kan zwaar of onnodig duur zijn.
De isolatiewaarde van een slaapzak zegt niet alles: luchtvochtigheid, wind, bodemisolatie en het model van de slaapzak spelen een grote rol bij de eigenlijke isolatiewaarde van de slaapzak. Een slaapzak die voor u te koud is kan voor een ander warm genoeg zijn - of zelfs te warm - onder dezelfde omstandigheden.
Tatteljee is in 1972 opgericht als slaapzakkenatelier en heeft in die bijna 50! jaar alle mogelijke slaapzakken vervaardigd. Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

Tatteljee heeft 4 standaard 1persoons modellen die aangepast worden aan uw lichaam en uw persoonlijke wensen.yeti
Naast 1persoons slaapzakken zijn er verscheidene 2persoons slaapzaksystemen mogelijk, waaronder het 'koppelen' van 2 losse slaapzakken.
Alle slaapzakken komen met een rolhoesje en een opbergzak.
Een inritslaken, die de levensduur van uw slaapzak verlengd, kan ook voor u gemaakt worden.
Thuis ook heerlijk slapen kan met een Dekbed op Maat.
Voor de kinderen hebben we de Benjamin, een kinderslaapzak met inritslaken, een oprolbare wieg van maar 700 gram en de Grote Wieg.

Tatteljee doet ook reparatie en onderhoud van slaapzakken. Denk hierbij aan het wassen van de slaapzak, het vervangen van het tijk of de rits of het bijvullen van dons.

De slaapzakken kunnen van drie verschillende donsdichte tijkmaterialen worden vervaardigd:

  • Katoen                           100 gr/m2                 
  • Nylon Microvezel            55 gr/m2                 
  • Nylon XTR Light               33 gr/m2                 


Een slaapzak van Tatteljee bestaat uit 2 lagen stof met tussenschotjes, zodat de warmte niet via het stiksel verdwijnt. De tussenschotjes vormen de banen waar het dons tussen zit.

donsStandaard gebruiken we 90% ganzendons met 10% donsveertjes (cuinwaarde 600 = 800 Cuin USA), maar we kunnen ook 100% ganzendons (cuinwaarde 700+ = 900 Cuin USA) leveren.
Kijk hier voor een sfeerimpressie van het vullen van een slaapzak.

Voor mensen met een donsallergie is het mogelijk de slaapzak met Thinsulate LiteLoft te vullen. Dit maakt de slaapzak zwaarder en niet navulbaar, maar wel wasbaar.

omzakMocht u voor een speciale reis extra isolatie nodig hebben dan hebben wij daar 2 verschillende mogelijkheden voor: het bijvullen van de huidige slaapzak of een extra donzen 'zomerslaapzak' die  tot +15°C of +10°C isoleert.


In de winkel kunt u proefliggen en alle mogelijkheden bespreken.
Neem bij voorkeur uw oude slaapzak mee.