6hoek opTent op Maat

Ondanks de grote hoeveelheid tenten op de markt, wordt Tatteljee geregeld gevraagd een tent-op-maat te maken: tenten voor verhuur op een camping, een lichtgewicht gezinstent of een tent om een vogeldocumentaire mee te maken, Tatteljee draait er zijn hand niet voor om.
Ook hebben klanten soms wensen voor aanpassingen aan bestaande tenten, zoals extra ramen of ventilatieopeningen. Hier slechts enkele voorbeelden.....
 

Bivak Herman
Tatteljee is benaderd door Herman met het verzoek voor het maken van een lage tent voor 1 volwassene en 4 kinderen (onder de 9). Deze moest geschikt zijn voor laag bij de grond, praktisch onzichtbaar, kamperen met een boom als tentstok.
Van idee...
herman3                            ... naar het resultaat: model "Herman".

herman 2 tent
 
 

 

 

 

 

Professionele groepstenten
In opdracht van Camping Vliegenbos te Amsterdam 3 verschillende tenten voor de verhuur aan groepen ontworpen en vervaardigd: een vierkante tent, een zeshoekige tent en een tipimodel. Deze tenten staan van maart tot en met oktober buiten, en moeten dus tegen een stootje kunnen. Materiaal en vorm zijn in overleg bepaald.

4hoek op

6hoeks

 

tipi vliegenbos

 

klamboeBushcraft klamboe
Gemaakt van speciaal knuttengaas ter bescherming tegen zandvliegjes en andere kleine steekmuggen.
Voorbeeld maten lbh: 250x200x140 cm, gewicht: 900 gram.
In alle maten verkrijbaar.

 

kamboe foedraal

 

 

 

 

Ook maken wij klamboes die los kunnen staan.
gaas1gaas2

Slaap je liever (ook) onder een tarp? Wij maken verschillende soorten kampeerluifels.
 

Extra ventilatieopening
tent extra ventilatieKlant had behoefte aan meer ventilatie binnen in de tent. Met knuttengaas uitgevoerde ventilatieopeningen in de binnentent aangebracht.

extra ventilatie2

 

Striptent
stripIn principe is het mogelijk om bijna uit elk soort stof een tent te maken, bijvoorbeeld deze uit gordijnstof gemaakte waterdichte striptent.
 Heb je de binnenkant uit gelezen dan kun je aan de buitenkant door gaan.

 

 

 

 

 

 

Schuiltent
schuil3Voor de heren Musch & Tinbergen, documentairemakers met twee gouden kalveren (voor 'Rotvos' en voor 'Mees TV'), hebben wij een verschillende schuiltenten gemaakt. Musch en Tinbergen zochten een ideale schuilplaats waarin ze filmopnamen konden maken van alles wat in de natuur vrij beweegt, zonder ontdekt te worden of dieren af te schrikken. De schuiltenten zijn zowel in Nederland als op Spitsbergen en in Siberie gebruikt.
Klik hier voor de website van Musch en Tinbergen.
schouw2schouw3

schuil5schuil4