3 generaties Tatteljee
3 generaties Tatteljee (vlnr):
Mevrouw Schmidt-Gerritsen,
Dick Schmidt,
Peter Jongenelen

Tatteljee is volledig klant gestuurd

Alles dat Tatteljee maakt is niet omdat Tatteljee het zo vindt, maar omdat de klant het zo vindt. Kwaliteit van het ontwerp en de uitvoering staan nog altijd hoog in het vaandel. "Jouw wensen, jouw lichaam, jouw reis" zijn de bepalende factoren voor een authentiek Tatteljee-product.

Tatteljee is in 1972 opgericht door mevrouw Schmidt-Gerritsen, jaren nadat haar man Mick voor het eerst slaapzakken begon te maken. Mick Schmidt was ontwerper van beroep en een heel handige man, die zijn eerste tent al tijdens WOII ontwierp.
Als onderdeel van een kampeergroep kenden zij de oprichters van Bever Zwerfsport en Carl Denig, en werd Mick na de oorlog al gauw gevraagd tenten te ontwerpen voor Carl Denig. Daarnaast werden ze geïnspireerd om een aantal slaapzakken per jaar te maken, specifiek op maat van de klant, om een nesteitje te bouwen voor hun pensioen. Het groeide al snel uit de hand. Tatteljee is nu onder hardcore kampeerders een gerenommeerd bedrijf, voor mensen die nadenken en willen dat anderen nadenken.

zunderdorpNa de overname door zoon Dick in 1986 verhuisde Tatteljee in 1988 van het 'ouderlijk huis' naar de oude school in Zunderdorp. Daar werd het assortiment uitgebreid met een aantal uit het buitenland geimporteerde producten van o.a. North Face, Thermorest en MSR. Ook werd hij officieel dealer van Erdman-Schmidt tenten.


NwddijkSinds 2005 is Tatteljee in handen van Peter Jongenelen, de zwager van Dick Schmidt. Onder zijn leiding verhuisde Tatteljee eerst terug naar Amsterdam Nieuwendam, en later naar het huidige adres op de Baarsjesweg. Met de komst van Peter is ook de passie voor het ontwerpen en produceren van textiele producten terug.
baarsjesDankzij Peter is het Nederlandse tentenmerk Erdman-Schmidt, opgericht in 1968 door Doede Schmidt, gered van de vergetelheid: na het faillisement van Erdman-Schmidt heeft Tatteljee de reparatie en productie van Erdman-Schmidt tenten overgenomen.

AM madeIn de loop der jaren heeft Tatteljee vele partners gemaakt, waaronder het NTKC, Moosecamp en Urban Campsite Amsterdam, op kampeerbeurzen in binnen- en buitenland gestaan en geparticipeerd in (kunst)projecten.
Dit alles had niet gekund zonder de steun van onze vaste leveranciers: de Gebroeder Jonk uit Volendam voor het beste dons, ESVO uit Volendam voor duurzaam tentdoek en Alldek uit Heiloo voor de unieke lichtgewicht tentstokken.
Tatteljee heeft meerdere malen het Amsterdam Made keurmerk ontvangen.


Tatteljee in de media
https://www.amsterdammade.org/makers/tatteljee/
https://www.fietsvakanties.net/gear/lichtgewicht-stoeltje-fietsvakantie/
https://www.parool.nl/amsterdam/tatteljee-maakt-en-repareert-al-45-jaar-tenten-op-maat~a4509982/
https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/171665/eigenzinnig-amsterdams-tatteljee-bleef-bewust-klein
http://www.fietsenaar.nl/pdf/40jaartatteljee.pdf
http://amsterdammakerfestival.nl/nl/portfolio-item/tatteljee/
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/slaapzak-op-maat~be723fd5/
https://www.nrc.nl/nieuws/1999/05/12/geruisloos-en-droog-7446724-a202623

 

Parool 1983

40jaar

vulkaan