1. 1972

  Oprichting

  logo oud

  Door Nen en Mick Schmidt. Mick was ontwerper van beroep, handig van persoon en beiden waren zeer actief in de kampeerwereld. Na de oorlog was Mick al door Carl Denig al gevraagd tenten te ontwerpen.

  Vanuit de woonkamer in Amsterdam Noord maakten ze aanvankelijk alleen slaapzakken op maat, maar al snel kwamen daar tenten bij, en een goede reputatie.

 2. 1988

  Zunderdorp

  zunderdorp

  Na de overname door zoon Dick in 1986 verhuisde Tatteljee in 1988 van het 'ouderlijk huis' naar de oude school in Zunderdorp.

  Het assortiment werd uitgebreid met een aantal uit het buitenland geimporteerde producten van o.a. North Face, Thermarest en MSR en Tatteljee werd officieel dealer van Erdman-Schmidt tenten.

 3. 2005

  Amsterdam Noord

  3 generaties tatteljee

  Onder leiding van Peter Jongenelen, de zwager van Dick, gaat Tatteljee terug naar Amsterdam Noord.

  Vanaf zijn 16e werkte Peter regelmatig voor Tatteljee, maar een bedrijf leiden is toch wat anders. De eerste jaren waren niet altijd gemakkelijk maar wel vaak gezellig.

 4. 2008

  Erdman Schmidt

  Erdman Schmidt onderdeel van Tatteljee

  Dankzij Peter is het Nederlandse tentenmerk Erdman-Schmidt, opgericht in 1968 door Doede Schmidt, gered van de vergetelheid: na het faillisement van Erdman-Schmidt heeft Tatteljee de reparatie en productie van de tenten op zich genomen.

  Het 10 jaar samenzijn werd gevierd met dit bijzondere logo.

 5. 2012

  Baarsjesweg

  baarsjesweg

  Dichter bij het centrum van Amsterdam, kleiner, compacter en efficienter.

  Maatwerk en reparatie zijn de focus geworden maar ondertussen zijn er ook nieuwe product ontstaan, waaronder de Stadsluifel en de Tentipiluifel, en nieuwe samenwerkingen, zoals die met Moosecamp.

 6. 2022

  50 jaar

  logo 50jr

  Een echte mijlpaal.
  Waar andere Nederlandse tentenmakers al lang ter ziele zijn blijft Tatteljee stug doorgaan. En met succes. Mede dankzij alle partners en klanten.

  Het was uiteraard een feestje waard :).

 7. Toekomst

  Projecten

  c-spot

  Zowel binnen als buiten Tatteljee wordt er constant gewerkt aan nieuwe concepten, producten en objecten. 

  Met zijn bijzondere projecten geeft Peter kennis en kleur aan de wereld. 
  Nieuwsgierig? Kijk op pizzatheater en C-spot.